Dan Tăpălagă şi Cristian Pantazi pleacă de la HotNews: Motivele demisiei şi detalii despre noul proiect

Sursa foto: digi24.ro

Schimbări importante de poziţionare pe piaţa media din România. După mai bine de zece ani petrecuţi la publicaţia online Hotnews, redactorul şef Cristian Pantazi şi editorul coordonator Dan Tăpălagă şi-au anunţat brusc plecarea de la vehiculul media ce i-a făcut celebri. Cei doi au declarat la unison că motivul plecării e dat de viziuni editoriale diferite faţă de acţionariatul majoritar, lăsând de înţeles că divergenţele sunt mai vechi, dar şi ireconciliabile.

Demisiile lui Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi reprezintă o lovitură de imagine dură pentru Hotnews.ro. Publicaţia online a ignorat în ultima vreme mai multe subiecte care lezau imaginea șefei DNA, cât și subiecte care țineau de relația /colaborarea SRI- DNA sau profesionalismul unor procurori DNA.

Zvonuri in piata media vorbesc de o preluare a puterii de decizie a Hotnews in zona PSD si o apropiere către Liviu Dragnea, pozitionare care nu se potrivea cu viziunea celor doi jurnalisti demisionari

Atât Pantazi, cât şi Tăpălagă au reprezentat vectorul principal de imagine pentru site-ul Hotnews.ro, iar plecarea lor presupune obligatoriu o reaşezare a acestei publicaţii. Este de urmărit alături de cine se va lipi de acum încolo Hotnews.ro. Se va apropia mai mult şi mai strâns de liderul PSD Liviu Dragnea? Va continua să ascundă anumite scandaluri extrem de sensibile pentru o anumită parte a serviciilor secrete? Vor continua să mai sprijine necondiţionat, spre exemplu, protestele de stradă ? Sunt întrebări la care vom afla probabil răspunsul în scurt timp.

De asemenea, trebuie urmărit şi cum se vor replia cei doi demisionari pe piaţa media. Cristi Pantazi şi Dan Tăpălagă au anunţat că vor demara în scurt timp un nou proiect editorial, care cu siguranţă va încerca să mute o parte din publicul actual al celor de la Hotnews. Şi poate că odată cu trecerea timpului, cei doi vor decide să ofere mai multe amănunte despre diferenţa de opinii cu acţionariatul Hotnews şi modul în care în ultima perioadă erau tratate aici subiectele ce reprezentau agenda publică a zilei.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here