Tribunalul Olt, reacție la greva foamei în care au intrat, miercuri, în fața instanței, cei cinci oameni din Nadăș, Arad

Tribunalul Olt a transmis, miercuri, un comunicat de presă ca reacție la protestul extrem manifestat de cinci localnici din Nadăș, Arad, împotrivia unei soluții pronunțate de această instanță într-un dosar privind retrocedarea a aproape 9.000 de hectare de terenuri, cu sat cu tot, unor așa-ziși moștenitori ai unor pretinși prioprietari.

„Ca urmare a informării primite din partea numiţilor Ioan Ion, Dudescu Elena, Biriş Iovu, Rad Nicolae şi Drila Popovici Ovidiu Teodor, referitoare la desfăşurarea de către aceştia a unei forme de protest extreme – greva foamei- în faţa sediului Tribunalului Olt, începând cu data de 14.03.2018, orele 10.00, vă comunicăm următoarele:

Prin decizia civilă nr. 20 din 06.03.2018 pronunţată de Tribunalul Olt Secţia I Civilă, în dosarul nr. 1184/246/2016 a fost admis recursul declarat de recurenţii Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica, a fost admisă exceptia autoritatii de lucru judecat, casată, în parte, sentinta nr.901/20.09.2017 pronunţată de Judecătoria Balş si încheierile de admitere in principiu a cererilor de interventie accesorie, în dosarul nr. 1184/246/2016, şi trimisă cauza spre rejudecare la aceeași instanta, respectiv Judecătoria Balș.

Totodată a fost mentinută solutia de respingere a cererii de revizuire formulata de R.N.P. Romsilva-Directia Silvica Arad.

Decizia civilă nr. 20 din 06.03.2018 este irevocabilă.

Conform dispozițiilor art. 16 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, hotărârile judecătoreşti pot fi desfiinţate sau modificate numai în căile de atac prevăzute de lege şi exercitate conform dispoziţiilor legale.

Criticile petenţilor faţă de soluţiile pronunţate în cauza mai sus menţionată, concretizate în actuala formă de protest, nu pot face obiectul analizei ori dezbaterii Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Olt, încălcându-se principiul independenţei judecătorului, consacrat de art. 124 alin. 3 din Constituția României.

Pe de altă parte, dispozițiile art. 39 din Constituţia României consacră libertatea întrunirilor, statuând că „Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme”, iar dispoziţiile art. 30, din acelaşi act normativ, consacră  dreptul la liberă exprimare”, se arată în comunicatul Tribunalului Olt.

Mai mulți oameni din localitatea Nadăș, județul Arad, au intrat, miercuri dimineață, în greva foamei în fața Tribunalului Olt, după ce această instanță a pronunțat o hotărâre nefavorabilă lor în celebrul proces privind retrocedările ilegale de terenuri, cu tot cu sat, unor pretinși moștenitori, în baza unor documente false, proces strămutat la Judecătoria Balș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here