Cod Galben după Cod Galben de inundații în Olt/Unde ar putea lovi puhoaiele

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis, joi, o nouă atenționare hidrologică Cod Galben valabilă, în intervalul 15 martie, ora 12:00 – 16 martie, ora 20:00 și pentru județul Olt.

Avertizarea se referă la bazinele hidrografice Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) și Olt ( județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dolj și Olt ).

„Fenomenele vizate sunt creșteri de debite și niveluri, ca urma a propagării viiturilor produse anterior, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare”, informează hidrologii.

La nivelul județului Olt pot fi afectate localitățile Stoicănești și Radomirești care sunt traversate de pârâul Călmățui.

„Atenționarea a fost trimisă Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență ale localităților posibil a fi afectate și instituțiilor cu atribuții în gestionarea situțiilor urgență provocate de inundații care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Având în vedere faptul că râul Olt este îndiguit pe tot bazinul cursul care traversează județul Olt, atenționarea a fost transmisă și către Hidroelectrica pentru luarea măsurilor necesare. Pe timpul avertizării se impune asigurarea permanenței la sediile primăriilor și monitorizarea situației din zona de competență. Informațiile de interes operativ se transmit către Centrul Operațional al ISU Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Oltul s-a aflat, în ultimul timp, sub mai multe avertizări consecutive de Cod Galben de inundații. Ploile de săptămâna aceasta și scurgerile de pe versanți au creat probleme în nordul județului, unde apa a luat pe sus gospodăriile oamenilor.

În Bărăști a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au folosit pompe pentru evacuarea apei din gospodăriile oamenilor, speriați că vor fi inundate și locuințele.

Probleme au fost și pe Drumul național 64, la intrare în Caracal, unde circulația rutieră s-a desfășurat cu dificultate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here