Iarna revine în forță: Cod Galben de lapoviță și ninsoare/ Oltul, printre județele avertizate

Administrația Națională de Meteorologie anunță schimbarea vremii de sâmbătă și Cod Galben de lapoviță și ninsoare pentru majoritatea județelor, printre care se numără și Oltul.

De sâmbătă, 17 martie, începând cu ora 18.00, până duminică, la 8 dimineața, în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi precipitații la început mixte, ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi sub formă de ninsoare.

Duminică, 18 martie, între orele 08.00 – 23.00, în Olt și alte 31 de județe, vor fi precipitații pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

În Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia și în cea mai mare parte a Transilvaniei, la început va ploua, apoi vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. În Oltenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susținute în est și în sud-est, cu viteze de 55…65 km/h, precum și la munte, unde rafalele vor depăși 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece pentru această perioadă până spre sfârşitul săptămânii viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here