Polițiștii din Olt au descins la domiciliul unui bărbat din Cârlogani/Ce vroia să vândă acesta/FOTO

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au efectuat, joi, o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat, de 34 ani, din comuna Cârlogani, în urma căreia a fost identificat un detector de metale. Oamenii legii s-au sesizat de pe un site de anunțuri unde olteanul oferea spre vânzare aparatul pe care îl deținea ilegal.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt – Serviciul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe un site, pe care sunt oferite spre comercializare diverse produse, este postat un anunț prin care o persoană oferea spre vânzare un detector de metale. Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că acesta nu este autorizat de organele de poliție pentru a vinde astfel de obiecte.

În urma percheziției, detectorul de metale a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

„În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «comercializarea detectoarelor de metale fără autorizație», pentru încălcarea prevederilor Ordonanței nr. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și declararea unor situri arheologice ca zone de interes național”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

IPJ Olt le reamintește cetățenilor faptul că persoanele fizice și juridice care dețin și/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obțină, în prealabil, autorizația inspectoratului de poliție al județului, respectiv a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în a căror rază teritorială își au domiciliul/sediul, și să se înregistreze la aceste autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here