Tibi Uşeriu, VICTORIE ABSOLUTĂ în Cursa de la Cercul Polar! A învins IADUL ALB pentru a treia oară, sfidând legile fizice şi psihice ale rezistenţei omeneşti/FOTO

Tibi Uşeriu a trecut primul linia de sosire în Cursa de la Cercul Polar, în noaptea de joi spre vineri, puţin după ora 01.00 (16:00 ora locală), după un parcurs de 618 km şi 173 de ore de efort supraomenesc, transmite Tăşuleasa Club.

Este pentru al treilea an consecutiv când Uşeriu reuşeşte să câştige cel mai dur ultramaraton din lume – 6633 Arctic Ultra-, care în 2018, la ediţia aniversară cu numărul 10, a fost cu peste 50 km mai lung.

Detaşându-se încă de la început, Uşeriu, practic, nu a avut contracandidaţi în ultima parte a cursei, reuşind să fie la o distanţă apreciabilă faţă de cei care veneau din urmă.

Cursa a început în data de 8 martie, la ora locală 10:30 (n.r. 19:30 ora României) şi s-a desfăşuratoară în nordul extrem al Canadei, între Eagle Plains Hotel şi Tuktoyaktuk.

Patru români au luat startul în această cursă Tibi Uşeriu, Avram Iancu, Levente Polgar şi Florentina Iofcea. Trei dintre ei au fost nevoiţi să abandoneze chiar în prima zi, rămânând în cursă doar Tibi Uşeriu, care s-a depăşit, din nou, pe sine însuşi.

Cum a fost posibil? Prin voință şi o tenacitate ieşite din comun:
„Sunt într-un permanent dialog cu corpul meu. E ca și cum mintea și corpul ar fi două ființe separate, care stau la povești ca doi buni prieteni. […] E important ca mintea să asculte corpul, dar nu să și facă întotdeauna ce-i cere. Că pe corp îl apucă uneori văicăreala, vrea să stea jos, la umbră… […] Atunci mintea trebuie să fie fermă, să-i poruncească tot felul de chestii…”, mărturisea Tibi Uşeriu în cartea sa „27 de Paşi”, lansată în 2017.

Tibi Uşeriu, finalul VICTORIOS al Cursei de la Cercul Polar

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here