Vin valuri de controale peste firmele de construcții din Olt/ Ce se întâmplă

Inspectorii de muncă din Olt vor demara, de luna viitoare, ample controale la nivelul companiilor specializate în construcții. Controalele se vor derula pe parcursul mai multor luni, astfel că nici un constructor nu va scăpa de vizitele reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt. 

Controalele vor avea loc în perioada 2 aprilie – 31 octombrie, în cadrul unei campanii naționale de verificare a respectării prevederilor legale de securitate şi sănătate în muncă legate de instruirea şi informarea lucrătorilor din domeniul construcţiilor.

Sunt vizate firmele de construcții cu capital de stat, privat şi mixt, specializate în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, lucrări de geniu civil și în lucrări speciale de construcții.

„Obiectivele campaniei sunt creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în activitățile de informare şi instruire a lucrătorilor din domeniul construcțiilor și stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi angajați a prevederilor actelor normative în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor și a bolilor profesionale. De asemenea, foarte importantă este și centralizarea datelor necesare elaborării rapoartelor naţionale referitoare la modul în care se aplică și respectă dispozițiile legale privind informarea și instruirea lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Scopurile acestei campanii sunt asigurarea securității și protecția sănătății lucrătorilor, prevenirea riscurilor profesionale, informarea și instruirea lucrătorilor, asigurarea cadrului organizatoric și a mijloacelor necesare securității și sănătății în muncă.

După valurile de controale, pe tot parcursul lunii noiembrie inspectorii de muncă se vor întoarce să verifice dacă măsurile impuse cu ocazia controalelor pentru remedierea eventualelor nereguli au fost respectate de companiile vizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here