Deputatul de Olt Marius Iancu: Vrem să prevenim obezitatea în rândul copiilor

Camera Deputaților a adoptat, marți, un proiect de lege pentru completarea unui articol din Legea educației naționale, cae prevede  introducerea în programa școlară pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial a disciplinei „Nutriție și educație nutriționala” ca disciplina opțională de studiu, anunță deputatul PSD de Olt Marius Iancu.

Parlamentarul susține că prin respectiva inițiativă legislativă se urmărește prevenirea obezității în rândul copiilor printr-o informare adecvată, de la vârste timpurii, asupra unei alimentații sănătoase.

„Am votat, în ședința de plen a Camerei Deputaților, Proiectul de Lege pentru completarea art.65 din Legea Educației Naționale nr.1/2011 care prevede introducerea în programa școlară pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial a disciplinei «Nutriție și educație nutrițională», ca disciplină opțională de studiu.

Prin acest act normativ vrem să prevenim obezitatea în rândul copiilor, oferindu-le, încă de când sunt mici, informații despre o alimentație echilibrată și o viață sănătoasă”, a spus Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here