Împușcături și luare de ostatici la un supermarket din Franța. Două persoane ar fi fost ucise

Un bărbat, care se declară soldat al organizaţiei Stat Islamic, a luat mai mulţi ostatici într-un supermarket din localitatea Trebes, în sudul Franței. De asemenea, un polițist a fost împușcat pe stradă în Carcassonne, la 15 minute distanță cu mașina de magazin. Autoritățile tratează incidentul ca unul de natură teroristă. 

Actualizare 15:05 – Ministerul de Interne a confirmat că doi ostatici au fost uciși de bărbatul înarmat. De asemenea, alte trei persoane sunt rănite grav, scrie 20minutes.fr.

În acest moment o singură persoană ar fi ostatică.

Actualizare 14:45 Presa locală vorbește, pe surse, de doi morți, dar autoritățile subliniază că încă nu pot confirma oficial.  Tot pe surse, presa locală spune că un jandarm a luat legătura cu autorul luării de ostatici. Mașina lui – cea din care s-a tras asupra polițistului local rănit – a fost găsită în parcarea supermarketului și deci se poate spune că e vorba de una și aceeași persoană.

Unele surse vorbeau anterior despre existența unui complice, care ar fi fost zărit în mașina din care s-a tras asupra patrulei poliției locale.

Actualizare 13:50– Potrivit presei locale, care citează surse din poliție, doi ostatici ar fi fost împușcați, fiind inconștienți. Momentan nu se știe dacă persoanele sunt decedate. O mare parte din clienții supermarketului au reușit să iasă.

Oficialii vorbesc de asemenea și de alți 10 răniți.

Ministrul de Interne al Franței ar urma să se deplaseze la fața locului.

Actualizare 13:30 – 20 de persoane care au reușit să iasă din supermarket când au constatat că are loc un atac terorist au povestit că bărbatul, un marocan în vârstă de aproximativ 30 de ani, a tras mai multe focuri de armă.


Conform presei din Franța, bărbatul mai întâi a atacat o patrulă de politiști și a reușit să împuște un agent, care a fost transportat la spital, după care a intrat într-un supermarket „Super U” și ar fi luat ostatici clienții și angajații magazinului.

Focurile de armă ar fi fost trase dintr-o mașină, care ulterior a ajuns la supermarket.

AFP relatează că una sau două persoane ar fi fost împușcate în timpul luării de ostatici. Măcelarul supermarketului ar fi fost ucis, potrivit publicației La Depeche.

Autorul atacului terorist este înarmat, are asupra sa mai multe grenade și spune că vrea să răzbune Siria. La momentul în care a intrat în magazin, bărbatul a strigat „Allahu Ahbar”.

La fața locului, a fost stabilit un perimetru de securitate. Autoritățile încearcă să-l convingă pe bărbat să-i lase pe ostatici să plece.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat că incidentul este o „situație serioasă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here