Rusia amenință cu represalii dure toate țările care au expulzat diplomați ruși, inclusiv România

Guvernul de la Kremlin anunță că „răspunde dur” prin măsuri împotriva fiecărui stat care a expulzat diplomați ruși, în urma scandalului privind otrăvirea fostului spion Sergei Skripal și a fiicei sale, relatează TASS. Cel puțin 24 de țări din întreaga lume și-au anunțat solidaritatea cu Marea Britanie și au decis expulzarea mai multor diplomați, în semn de protest față de acțiunile Rusiei. Și Ministerul de Externe al României a anunțat că un diplomat rus a fost declarat persona non grata și va fi obligat să părăsească țara.

Pe de altă parte, Rusia a numit aceste decizii drept „gesturi de provocare” și a dat de înțeles că vor exista represalii.

„Aceste gesturi provocatoare de solidaritate cu Londra, făcute de state care au preferat să urmeze exemplul Marii Britanii fără să se deranjeze să verifice circumstanțele în care a avut loc incidentul, nu fac decât să escaladeze o politică de confruntare”, a amenințat ministrul de Externe rus.

Iar purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia a confirmat că Moscova se pregătește să răspundă cu aceeași monedă tuturor țărilor care s-au aliat cu Marea Britanie.

„Va exista un răspuns la tot ce am văzut azi. Vor fi luate măsurile potrivite împotriva fiecărei țări, atât privind expulzarea diplomaților ruși, cât și închiderea Consulatului Rusiei de la Seattle”, a declarat Maria Zacharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Zacharova a precizat și că Rusia era deja pregătită pentru aceste măsuri: „Bineînțeles că ne-am dat seama că se va întâmpla după Summitul Uniunii Europene și că ne-am pregătit din timp pentru asta”.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here