Ada Solomon, CENZURATĂ de TVR la Premiile GOPO pentru că a criticat PSD

Producătorul de film Ada Solomon a fost întreruptă, marți seară, de TVR la Premile GOPO pentru că, în discursul său, a criticat Guvernarea PSD-ALDE.

Desemnată câștigătoare a premiului pentru cel mai bun film, „Un pas în urma serafimilor”, Ada Solomon și-a „permis” să amintească în discursul său despre cum NU sprijină autoritățile cinematografia. După numai câteva fraze, aceasta a fost cenzurată de producătorii TVR, peste ea intrând genericul de final al galei.

„Iubiți guvernanți, fanionul ăsta pe care îl reprezintă cinematografia e alcătuit dintr-o breaslă mică. Dintr-o breaslă mică, cu nevoi specifice. Iubite autorități, sunt lucruri foarte mici pe care le puteți schimba, astfel încât artiștii să se simtă onorați la ei acasă. Sunt lucruri foarte mici care le-ar face viața mai ușoară, și e o viață dificilă, așa cum nu pare, pentru că știți cum sunt artiștii, ei în lumina reflectoarelor n-au voie să se arate altfel decât puternici, strălucitori, extraordinari. Nu e chiar așa. Sunt foarte multe mame în industria asta, sunt meserii care nu se fac în continuitate, pentru care nu există niciun fel de reglementări fiscale, astfel încât să asigure o existență liniștită, o siguranță a lucrului de creație. Actorii sunt de multe ori nevoiți să alerge între diverse joburi, mai mult sau mai puțin creative pentru a reuși să reziste. Iubite autorități, nu avem o sală de premieră de cinema pentru aceste filme-fanion ale culturii române din ultimii zece ani. Și nu sunt…”, a declarat Ada Solomon pe scena Teatrului Național din București, până în momentul în care a fost întreruptă de genericul TVR.

Tot în cadrul Premiilor GOTO, prezentatorul Alexandru Bogdan l-a ironizat pe Liviu Dragnea și discursul acestuia de la congresul PSD, discurs care a culminat cu (deja) celebra întrebare:” Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?”

”Vreți să mai fiu prezentatorul dumneavoastră? Așa va fi!”, a întrebat Bogdan publicul din sală.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here