Porți Deschise la Jandarmeria Olt: ateliere interactive și exerciții demonstrative

Cu ocazia sărbătoririi a 168 de ani de la inființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Olt și-a deschis, miercuri, porțile pentru cetățeni.

Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost organizate standuri de prezentare, puncte de contact şi informare, ateliere interactive și exerciții demonstrative specifice jandarmilor.

Au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

Și marți, 27 martie, a fost organizată Ziua Porților Deschise, dar la sediul Detașamentului 4 Jandarmi Caracal. De asemenea, cu același prilej, au fost desfășurate activități în spațiul public în orașul Corabia.

•••

Momentul care marchează întemeierea Jandarmeriei Române este 3 aprilie 1850 când, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor în jandarmi”.

Prin această lege s-a dat statutul juridic armei jandarmeriei şi s-au stabilit principiile de organizare şi funcţionare. La 23 iunie 1865, a fost redactat Regulamentul pentru serviciul jandarmeriei de oraş, prin care se stabilea locul şi rolul în noua formă de organizare, în urma căruia, deşi se aflau sub autoritatea Ministerului de Război, jandarmii au fost puşi sub autoritatea Ministerului de Interne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here