Paul Stănescu, despre Băsescu: Mi-aduc aminte că ne spunea că n-avem nevoie de autostrăzi

Construcţia de autostrăzi a constituit, marţi, temă de dispută între senatorii Paul Stănescu şi Traian Băsescu în cadrul dezbaterilor din plenul Senatului la moţiunea simplă “Absorbţia banilor comunitari, o catastrofă marca PSD-ALDE”, informează agerpres.ro, citată de stiripesurse.ro. „Mi-aduc aminte că domnia sa ne spunea cu mulţi ani în urmă că n-avem nevoie de autostrăzi”, a spus vicepremierul Paul Stănescu.

Senatorul PMP Traian Băsescu a dorit să afle numărul de contracte semnate pentru construcţia de autostrăzi din 2016 până în prezent.

“Eu nu cer să vă daţi demisia, îmi voi face datoria să votez pentru susţinerea moţiunii, dar vă dau un minut din cele trei ale mele să îmi răspundeţi la o întrebare: câte contracte s-au semnat de la alegerile din 2016 şi până astăzi pentru autostrăzi, căi ferate, pe Coridoarele 4, adică Constanţa-Nădlac sau Constanţa-Curtici, (…) având în vedere Piteşti-Sibiu, câte contracte s-au semnat din bani europeni (…), Giurgiu – Bucureşti – Focşani – Bacău – Iaşi – Albiţa şi câte contracte s-au semnat pe Coridorul pan-european numărul 7, adică Dunăre?”, a întrebat Băsescu.

Vicepremierul Paul Stănescu a replicat că îşi aminteşte că Băsescu susţinea cu mulţi ani în urmă că România nu are nevoie de autostrăzi.

“Mi-aduc aminte că domnia sa ne spunea cu mulţi ani în urmă că n-avem nevoie de autostrăzi. Dar aşa e omul, se mai schimbă. Sigur apreciem interesul pe care Opoziţia parlamentară îl arată vizavi de absorbţia fondurilor europene şi sper că demersul dumneavoastră să nu fie doar unul politicianist. Spun asta pentru că în 2016, dragi colegi din PNL, Guvernul Cioloş, pe care l-aţi susţinut, a avut absorbţie zero. N-am văzut aceeaşi preocupare din partea dumneavoastră, nici când Guvernul Boc avea absorbţie de 3,5% în doi ani de guvernare, nu v-am vazut să fiţi aşa de îngrijoraţi, nici pe dumneavoastră, dragi colegi de la PMP”, a spus Paul Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here