Olt: Unde LOVEȘTE în această perioadă Curtea de Conturi/ Plăți pentru lucrări care există doar pe hârtie

Primăria din Olt la care reprezentanții Curții de Conturi a României au descins de curând în control este cea a comunei Bobicești. Recent, controale similare au fost încheiate la mai multe instituții ale administrației publice locale, la unele dintre ele fiind descoperite plăți în afara legii, de regulă pentru lucrări care există doar pe hârtie.

Printre primele primării luate anul acesta în vizor de Curtea de Conturi a României se numără cele ale comunelor Oporelu, Grădinari, Osica de Sus, Pleșoiu și Brebeni, unele dintre acestea fiind găsite cu musca pe căciulă în privința unor plăți efectuate cu încălcarea legii. Este vorba de plăți fără documente justificative prevăzute de lege, dar și de acceptare la plată a unor lucrări neexecutate sau executate în cantități mai mici decât cele trecute în situațiile de lucrări. Este cazul, la acest capitol, al Primăriei Brebeni, conform unor surse din interiorul instituției.

Alte nereguli țin de consumul de carburanți, dar și de diferențe între cantitățile de materiale din cele situațiile de lucrări și cele efectuate efectiv – cazul Primăriei Grădinari.

Controale similare au fost încheiate, în martie, la primăriile din Slătioara și Șopârlița, iar verificări în curs sunt derulate la primăriile municipiilor Slatina și Caracal, dar și la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt.

Dacă unele dintre controale sunt pe final, la Primăria Bobicești verificările abia au început.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here