Elena Udrea, REFUGIAT POLITIC în Costa Rica: Lovitură de teatru în dosarul “Gala Bute”

Judecătorii Curții Supreme dezbat vineri ultimul termen în dosarul “Gala Bute”, în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Înainte de pledoariile finale ale avocaţilor şi procurorului de şedinţă, în sala de judecată ar urma să fie audiaţi Rudel Obreja, Tudor Breazu, precum şi omul de afaceri Adrian Gărdean, martor-denunțător în dosar.

Udrea, aflată în Costa Rica, vrea să fie audiată prin video-conferință. O solicitare în acest sens a fost depusă de avocatul ei.

Apărătorul său mai susține că a depus în instanță documente din care rezultă că Udrea a căpătat statul de refugiat politic în Costa Rica.

Pe 29 martie 2017, Udrea a fost condamnată la şase ani de închisoare cu executare în dosarul “Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here