Un nou act de caritate la Spitalul Caracal/Cristian Doldurea, printre „vinovați”

Un nou act de caritate a avut loc la Spitalul Municipal Caracal, unde, grație unor oameni ai comunității active și unei rețele de organizații caritabile internaționale, vineri, 20 aprilie, au ajuns 40 de paturi nou-nouțe, moderne și, unele dintre ele, destinate procesului de dializă. 

Paturile au fost achiziționate și puse la dispoziție de Caritas Germania, avându-l drept colaborator în Caracal pe generalul în rezervă Constantin Lucescu, care, la rândul său, îl are alături pe omul de afaceri Ion (Marian) Doldurea. Recent, generalul Lucescu l-a lăsat în locul său, de colaborator al organizației de caritate Caritas, pe fiul lui Marian Doldurea, Cristian Doldurea, care s-a și implicat în acțiunea de vineri, ocupându-se de transportul mobilierului medical pe cheltuiala companiei de familie, Adegas.

Conducerea spitalului este mai mult decât încântată de darul primit.

„Orice este binevenit pentru spital, mai ales când e dăruit din suflet și cu niște eforturi ale mai multor oameni. Poate, ca valoare, 40 de paturi nu înseamnă mult, însă pentru noi înseamnă foarte mult. Sunt niște paturi de care chiar aveam nevoie pentru anumite secții cu bolnavi imobilizați la pat, care nu pot fi deplasați ușor. Apoi, având în vedere conjunctura actuală cu finanțările, banii care îi investim în mobilier au fost mai puțini. Așa că, în concluzie, ne prind bine aceste paturi. Mulțumim celor care s-au gândit la oamenii bolnavi și la spitalul nostru”, a declarat managerul unității medicale, Daniela Liliana Buiculescu.

Dintre cele 40 de paturi primite, 12 sunt echipate pentru procesul de dializă, câteva urmând să fie donate unui centru de dializă.

„Sunt și niște paturi speciale pentru dializă. Noi, în cadrul spitalului nu avem, propriu-zis, dializă, avem un centru de dializă în apropierea spitalului unde vin pacienți din sudul județului. Vom dona și acolo paturi și vom opri și pentru noi, pentru că aceste paturi pot fi utile și în alte scopuri, de exemplu la laboratorul de analize, unde trebuie o poziție specială a bolnavului când i se recoltează analizele, la unitatea de transfuzii, poate și în Secția ORL pentru anumite constultații, deci le vom da o destinație adecvată în spitalul nostru.

Mulțumim domnului general Lucescu, domnului Doldurea și fiului dumnealui care continuă această acțiune caritabilă. Toate donațiile făcute chiar ne-au ajutat și la Blocul Operator, și acolo unde am avut noi nevoie, și chiar vrem să continuăm aceste acțiuni, că poate și alții vor auzi și vor vedea. Cred că unii nu știu ce ar putea face pentru spital cu investiții mici și cu un suflet mare pentru bonavii noștri”, a mai spus Daniela Buiculescu.

•••

Deși nu sunt la primul „păcat” de acest gen, generalul Constantin Lucescu și Marian Doldurea nu au vrut să se scrie despre acțiunea de vineri. La insistențele noastre, omul de afaceri s-a lăsat convins „să se scrie o știre mică, acolo”. Nu ne-am ținut de cuvânt, convinși fiind că un astfel de comportament civic trebuie să rodească în jurul său prin puterea exemplului.

Greu a fost și cu Cristian Doldurea, noul colaborator al Caritas în Caracal, căruia modestia îi spune că gesturile caritabile trebuie să rămână în bucuria celui căruia îi sunt destinate și în mulțumirea sufletească a binefăcătorului. Cu greu, așadar, a spus câteva cuvinte.

„Încercăm prin prisma relațiilor pe care domnul general Lucescu le are cu Caritas să aducem lucruri de calitate și folositoare comunității. Și ar trebui ca și alți oameni și alte companii să se implice în astfel de acte. La urma urmei, trebuie ca, în urma rezultatelor muncii noastre, o parte din ceea ce realizăm să ajungă și în folosul comunității din care facem parte”, a spus Cristian Doldurea, dând definiția solidarității.

Caritas este o mișcare globală, a Bisericii Catolice, care conlucrează pentru a realiza o lume mai dreaptă. Cele 165 de Caritasuri naționale membre cred că pot face mai mult pentru a combate nedreptatea prin punerea în comun a resurselor lor. Rețeaua Caritas este formată din șapte regiuni. Membrii ei lucrează în peste 200 de țări și teritorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here