Proiect pentru prevenirea abandonului scolar. Siminica Mirea: Ce criterii au stat la baza selectării școlilor-pilot?

România este ţara cu cei mai mulţi elevi din Uniunea Europeană care abandonează şcoala. Doi din zece elevi ajung să renunţe la şcoală. Cei mai mulţi sunt de la ţară şi provin din familii sărace. „Toate astea în timp ce în ultimii zece ani s-au investit sute de milioane de euro pentru a combate abandonul şcolar”, a constatat senatorul PNL de Olt Siminica Mirea. În acest context, a fost lansat un proiect de zeci de milioane de euro care ar trebuie să prevină abandonul școlar, în cadrul căruia au fost alese mai multe școli-pilot pe criterii care rămând confuze, motiv pentru care Siminica Mirea a cerut ministrului Fondurilor Europene, implicat în acest proiect, să dea explicații pe această temă.

De curând, Ministerul Fondurilor Europene a lansat un nou proiect împreună cu Ministerul Educatiei în valoare de peste 40 de milioane de euro. Este vorba de a face sistemul de educație mult mai atractiv, în sensul de a atrage copiii și de a-i determina să nu părăsească școala, nefiind atrași de partea curriculară, de programul pe care îl au la școală.

În cadrul acestui proiect vor participa 55.000 de profesori și vor beneficia elevii din România. Vor fi și 25 de școli-pilot, iar acest nou tip de program se va implementa începând cu anul școlar 2018-2019.

„Având în vedere informatiile apărute în presă, am întrebat pe doamna ministru de la Fondurile Europene care sunt criteriile pe care le-a avut în vedere pentru selectionarea scolilor-pilot”, a anunțat parlamentarul liberal pe pagina sa de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.