Amenzi record aplicate de polițiștii locali din Slatina luna aceasta

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, luna aceasta, mai multe acţiuni pe stradă în timpul cărora au aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nereguli în traficul rutier.

Acţiunile au avut loc în perioada 1 – 24 aprilie. Din totalul de 287 de sancțiuni, 191 au fost în domeniul traficului rutier. 141 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare, 10 pentru staționare neregulamentară, 30 sancțiuni pentru acces interzis, iar alte 10 pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone pe drumurile din municipiul Slatina, respectiv pentru lipsa autorizației speciale de transport.

Au fost aplicate și 29 de amenzi unor persoane certate cu legea care reglementează ordinea și liniștea publică.

Astfel, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru săvârșirea în public de fapte, gesturi obscene și proferarea de injurii, încă cinci amenzi au fost date pentru cerșetorie, 14 pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, iar alte trei pentru tulburarea liniștii publice prin țipete și muzică dată la maximum. Două persoane au fost amendate pentru că au refuzat să se legitimeze.

Totodată, în baza prevederilor HCL nr.490/2014, au fost aplicate un număr de 65 sancțiuni contravenționale, 30 pentru aruncarea deșeurilor de orice natură pe domeniul public, 10  pentru blocarea căilor de acces la proprietăţi sau la locul de parcare, 13 pentru comerț ilegal, trei pentru repararea autovehiculelor pe domeniul public și alte nouă sancțiuni pentru ruperea de flori și călcarea spațiului verde amenajat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here