Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat definitiv la 10 de ani de închisoare, în dosarul delapidării de la SNP Petrom

O nouă condamnare pentru omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu! Curtea de Apel Bucureşti a decis vineri condamnarea acestuia la 10 ani de închisoare în dosarul delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA. Decizia este definitivă şi vine să se adauge la alte 4 condamnări pe care acesta le are. 

În acelaţi dosar a fost condamnat şi liderul de sindicat Liviu Luca, tot la 10 ani de închisoare cu executare.

Aceştia se află în prezent în închisoare, ei fiind condamnaţi în iulie 2016 la câte şase ani într-un alt dosar, privind falimentarea frauduloasă a companiei Petromservice.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost trimişi în judecată de DIICOT în ianuarie 2014 pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei alte opt persoane, acuzate că fac parte alături de Vîntu şi Luca dintr-o grupare specializată în săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada 2005 – 2006, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat ce a avut ca scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia, fonduri care în final au fost utilizate chiar în dauna Asociaţiei şi implicit a membrilor săi, prin participarea offshore-ului Elbahold LTD (controlat la acel moment de Vîntu şi ulterior de Liviu Luca) la majorarea de capital social al SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA), participaţiile (acţiunile) Asociaţiei Salariaţilor diminuându-se de la 50% la 25%.

Scopul final al grupării a fost dobândirea controlului total în Adunarea Generală a Acţionarilor la PSV Company, cu bani din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here