Reacţia lui Tăriceanu după ce Iohannis i-a cerut premierului României demisia

Liderul ALDE a fost primul politician d ela vârful coaliţiei care a avut o replică la ieşirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a solicitat public retragerea premierului Viorica Dăncilă pe motiv că nu face faţă funcţiei.

Primul ministru niciodată nu are nevoie de mandat ca să se ducă într-o vizită externă. Viorica Dăncilă vorbeşte în numele Guvernului şi, evident, când vorbeşte în numele Guvernului, vorbeşte şi în numele României. Nu este preşedintele singura voce care vorbeşte în numele României, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3, la scurt timp după ce şeful statului a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Tăriceanu a precizat, însă, că nu ar vrea să intre într-o dispută cu preşedintele Iohannis.

Sigur că politic preşedintele poate să facă declaraţii, poate să vrea să deschidă un război cu majoritatea cu Guvernul, e problema dânsului, a mai adăugat liderul ALDE. Potrivit acestuia, majoritatea PSD-ALDE, dar şi Guvernul au avut o atitudine respectuoasă faţă de Klaus Iohannis, iar pe de altă parte valoarea solicitării făcute de preşedinte pe acest subiect este aceeaşi cu a oricărui alt cetăţean.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here