Percheziții în Olt: Un om de afaceri a creat statului un prejudiciu imens folosindu-se de firme-fantomă

Acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite, polițiștii de combatere a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au efectuat, sâmbătă dimineață, percheziții în Balș și Bobicești, într-un dosar penal de evaziune fiscală. La această oră, două persoane au fost conduse la sediul IPJ Olt, pentru audieri.

În fapt, administratorul unei societăți comerciale din Bals este bănuit că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli nereale, respectiv achiziții de materiale de construcții de la firme de tip fantomă.

Prejudiciul adus statului este unul de aproape un milion de lei.

„Bărbatul s-ar fi sustras de la efectuarea verificărilor fiscale prin nedeclararea sau declararea inexactă cu privire la sediile principale sau secundare ale firmei, prejudiciind bugetul de stat cu suma de 976.483 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În urma activităților desfășurate, oamenii legii au ridicat documente de evidență contabilă, unități de calcul și înscrisuri. În vederea continuării cercectarilor în acest dosar, două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru a fi audiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here