Produsul folosit de toți românii, INTERZIS prin lege de la 1 iulie în magazine/Amenzi uriașe pentru agenții economici care nu se vor supune

Toți românii îl folosesc, dar, cu toate astea, acest produs este interzis prin lege să mai fie comercializat în magazine, începând cu luna iulie. Președintele Klaus Iohannis a promulgat, recent, legea.

La jumătatea lunii martie, plenul Camerei Deputaţilor adopta, în calitate de for decizional, cu 255 de voturi “pentru” şi o abţinere, proiectul de lege privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor, astfel că se interzice, începând cu 1 iulie, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

Proiectul modifică Legea nr.249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, în sensul transpunerii Directivei (UE) 2015/720 a Parlamentului European şi a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce priveşte reducerea consumului de pungi de transport din plastic subţire.

Potrivit noii legi, „se interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piaţa naţională a pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. De asemenea, se interzice, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire cu mâner. Pungile de transport din plastic subţire şi foarte subţire fără mâner nu fac obiectul interzicerii comercializării sau introducerii pe piaţa naţională”.

Începând cu 27 mai 2018, informările şi rapoartele privind gestionarea ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje transmise Comisiei Europene de către Ministerul Mediului vor cuprinde şi date cu privire la consumul anual de pungi de transport din plastic subţire, se mai arată în proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here