Membrii și simpatizanții PSD din Olt au sărbătorit 1 Mai în aer liber cu mititei, bere și muzică/FOTO+VIDEO

Circa 1.500 de slătineni, membri și simpatizanți ai PSD, au răspuns, marți, invitației partidului de a sărbători Ziua Internațională a Muncii în aer liber, la un mititel și o bere, „condimentate” cu o muzică de calitate asigurată de Ansamblul profesionist „Doina Oltului”.

Ca și anul trecut, social-democrații au ales ca punct de întâlnire și petrecere păduricea de la malul Oltului, zona Căcâna, din preajma Stației de Epurare a orașului. De altfel, ziua de 1 Mai a fost sărbătorită de PSD în mai multe localități ale județului, oamenii petrecând și la Caracal, Balş, Scorniceşti sau Piatra Olt.

Printre participanții la petrecerea din Slatina s-au numărat vicepremierul României, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt, primarul Slatinei, Emil Moț, senatorul Renică Diaconescu, deputații Marius Iancu și Alexandru Stănescu, alți membri marcanți sau simpli ai Partidului Social Democrat.

După ce a dat mâna cu invitații la petrecere, Paul Stănescu a vorbit despre bucuria reîntâlnirii cu membrii PSD Olt, arătând totodată că petrecerea de 1 Mai nu este un eveniment de sorginte comunistă, cum ar crede unii.

„Sunt mulţi ani de când ne vedem împreună aici, mai ales că 1 Mai nu cred că este o tradiţie comunistă. Vorbim de priele cereri de la Chicago, în 1836, muncitorimea a cerut opt ore de lucru. Și este frumos că ne vedem cu toţii, că mă întâlnesc cu toţi colegii, cu mulţi oameni pe care îi cunosc, dar și cu cei pe care nu îi cunosc. Este o mare bucurie să vin aici la Slatina, în judeţul meu și felicit organizaţia Slatina şi pe domnul Emil Moţ, primarul și președintele organizației, pentru că face acest lucru şi sper să putem să ne vedem în fiecare an. Sigur, nu ne putem vedea în anii electorali, însă e bine când ne putem vedea la astfel de ocazii, când putem să stăm de vorbă, să bem o bere, să stăm la coadă la mici, să ascultăm muzică”, a declarat vicepremierul României.

Întrebat câți muncitori mai sunt în prezent în Slatina și, în general, în județul Olt, Paul Stănescu a răspuns că platforma industrială a municipiului-reședință de județ stă cel mai bine din țară, raportată la numărul oamenilor care locuiesc în oraș.

„Cred că, din punct de vedere al platformei industriale, raportat la numărul oamenilor care locuiesc în oraș, municipiul nostru stă cel mai bine la nivel naţional şi nu exagerez spunând acest lucru. Platforma industrială Slatina este cea mai puternică din ţară, cred, cu unităţi de tradiţie şi de mare anvergură. Asta și comparativ cu perioada de dinainte de ’89, pentru că  s-au diversificat (unitățile economice – n.r.), au venit multe firme cu tradiţie, cu anvengură mondială și nu poate decât să fie bine acest lucru”, a mai spus Paul Stănescu.

Despre tradiția întâlnirilor de la Slatina între conducerea PSD și membrii și simpatizanții partidului a vorbit și Marius Oprescu, președintele executiv al filialei județene.

„Dacă vorbim de Organizația Slatina, încă din 2009 am început această tradiţie şi iată că o continuăm în fiecare an în care legea ne-a permis. Pentru că, aşa cum ştiţi, în anii electorali nu putem să facem acest lucru. Românii păstrează însă tradiţia şi, fiind o zi liberă, de 1 Mai ies la iarbă verde și în mod neorganizat. Probabil că, azi, la un moment dat, vor veni aproximativ 1.500 de oameni aici”, a declarat Marius Oprescu.

„O zi importantă pentru muncitorii din România, pentru că este Ziua Muncii, iar eu mă simt foarte bine alături de colegii noștri de partid și nu numai”, a afirmat și deputatul Alexandru Stănescu.

1 Mai la români este o zi de sărbătoare, în vreme ce în străinătate această dată este marcată prin manifestări de stradă și ură, a precizat senatorul Renică Diaconescu.

„Este o tradiție a Partidului Social Democrat la Olt. Probabil va fi ultimul eveniment de acest gen pentru că încep alegerile și se va interpreta dacă am mai face astfel de manifestări. Din fericire, pentru români 1 mai este o zi de sărbătoare. În străinatate se sărbătorește prin manifestări de stradă și prin ură. La noi s-a împământenit altfel și vom continua așa, pentru că, totuși, suntem un partid de stânga”, a spus parlamentarul de Olt.

Primarul Slatinei le-a mulţumit simpatizanţilor de partid care au răspuns invitației și au ales să petreacă alături de social-democrați.

Atmosfera s-a încins nu doar de sfârâitul mititeilor pe grătar, ci mai ales de muzica populară asigurată de profesioniștii de la ansamblul „Doina Oltului”, care a avut și invitați speciali, precum Neta Soare. Între un mic și o gură de bere, oameni nu au ezitat să se prindă în horă.

Astfel de evenimente au fost organizate de PSD şi în alte localități din județ, precum Caracal, Balş, Scorniceşti sau Piatra Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here