Polițiștii și inspectorii de muncă din Olt, amenzi URIAȘE în prag de 1 Mai

Polițiștii olteni și inspectorii de muncă au aplicat amenzi de aproape un miliard de lei vechi într-o singură zi. Printre „victime” s-a numărat și o spălătorie auto, care a fost „ușurată” de nu mai puțin de 60.000 de lei pentru munca la negru. Oamenii legii au întocmit și un dosar penal unei persoane care încerca să vândă haine contrafăcute.
Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sprijiniți de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, au acționat, luni, 30 aprilie, pe raza municipiului Slatina, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite de societățile comerciale care au că obiect de activitate “spălătorie auto”.
În urmă verificărilor efectuate, polițiștii au identificat, la una dintre firmele de profil, trei persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă.
„Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 60.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 53/ 2003- Codul Muncii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) olt, agentul principal Alexandra Dicu.
În cadrul aceleași acțiuni, s-a constatat faptul că două societăți comerciale nu emiteau bonuri de casă clienților.
În urmă neregulilor constatate, polițiștii au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. Ca măsura complementară s-a dispus confiscarea sumei de 212 lei.
În aceeași zi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și-au continuat activitățile acționând pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul comercializării produselor agroalimentare și protejării mărcilor și indicațiilor geografice.
„Cu această ocazie, ofițerii și agenții de poliție au aplicat șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 25.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite”, a mai precizat Alexandra Dicu.
De asemenea, în conformitate cu prevederile Legii nr.84/ 1998 privind mărcile și indicațiile geografice, polițiștii au întocmit un dosar penal, întrucât un agent economic din Slatina, a fost depistat în timp ce comercializa articole vestimentare susceptibile a fi contrafăcute.
Marfa respectivă, în valoare de 1.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea stabilirii prejudiciului creat titularului mărcii respective. Polițiștii vor continuă să acționeze pentru siguranță cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here