Haos la transportatorii de mărfuri periculoase din Olt/ Ce au descoperit inspectorii de muncă

Un control rapid al inspectorilor de muncă la mai mulți transportatori de mărfuri periculoase din Olt a scos la iveală grave nereguli în domeniul sănătății și securității în muncă, disfuncții care se pot întoarce împotriva angajaților. 

În luna aprilie, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au verificat 12 angajatori în domeniul transportului rutier al mărfurilor periculoase, inspectorii de muncă depistând mai multe deficiențe.

Unii dintre transportatori nu aveau evaluate riscurile de accidentare și de îmbolnăvire profesională, alții nu aveau elaborate necesarele și obligatoriile instrucțiuni proprii de securitate și sănătate în muncă. O altă neregulă constatată este instruirea insuficientă a angajaților privind transportul mărfurilor periculoase.

Inspectorii de muncă nu au aplicat amenzi, dar au dispus un număr de 17 măsuri pentru  remedierea deficiențelor, aplicând și 17 avertismente unui număr de 10 angajatori care au fost identificați cu deficiențe.

În cadrul unei campanii naționale privind modul în care se respectă cerințele minime de securitate și sănătate, ITM Olt a organizat, tot luna trecută, și o întâlnire cu companiile specializate în transportul rutier al mărfurilor periculoase.

„Campania va continua și în perioada următoare, iar acțiunile vor urmări cu precădere, utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă, organizarea activității de securitate și sănătate în muncă, pregătirea și instruirea personalului în domeniul securității și sănătății în muncă, supravegherea stării de sănătate a salariaților și utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de marfă și persoane”, a declarat șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here