Beția la volan nu piere din România. Dar ce s-a întâmplat în Olt… /Cazuri concrete

Minivacanța de 1 Mai a fost un nou prilej de încălcare a legii în Olt, și cele mai multe cazuri au fost descoperite de polițiști în domeniul circulației rutiere. Peste 1.000 de sancțiuni au fost nevoiți să aplice oamenii legii, iar beția a fost una dintre cauzele des întâlnite de polițiști. Și cele mai scandaloase scene i-au avut ca protagoniști pe șoferii aflați aproape în comă la volan. Ei ar fi putut genera în orice moment o tragedie.

Acționând pe raza orașului Balș, polițiștii au oprit în trafic, în 28 aprilie, un conducător auto, de 56 de ani, din localitate, care conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,83 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Duminică, 29 aprilie, polițiștii din Slatina au depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism având o concentrație foarte mare, de 1,14 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În aceeași zi, polițiștii au depistat pe o stradă din municipiul Slatina un conducător auto, de 39 de ani, din comuna Milcov, în timp ce conducea autoturismul având o concentrație de 0,69 mg/ L alcool pur în aerul expirat..

O zi mai târziu, polițiștii au depistat un bărbat, de 28 de ani, tot din Slatina, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 64, pe raza comunei Pleşoiu, prezentând o concentrație alcoolică de 1,27 mg/L alcool pur în aerul expirat. Cifrele indică faptul că omul era aproape în comă alcoolică.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice de sânge, pentru a se stabili cu exactitate alcoolemia.

„În aceste cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 336/1 Cod Penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Surprizele nu s-au sfârșit aici pentru oamenii legii. În data de 1 mai, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Slatina, acționând în colaborare cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, au depistat pe o stradă din municipiul Slatina un bărbat, de 29 ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație de 1,28 mg/L alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto, paralizat de alcool, a refuzat recoltarea de probe biologice sânge, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 337 Cod Penal.

Totodată, în această perioadă, în urma prezenței active în trafic, polițiștii au depistat mai multe persoane conducând fără a deține permis de conducere, toate acestea fiind acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 335/1 Cod Penal.

Astfel, în data de 28 aprilie, polițiștii au depistat un tânăr, de 20 de ani, din comuna Deveselu, în timp ce conducea un autoturism pe D.N 54, pe raza comunei Vișina, fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în 29 aprilie, pe raza orașului Drăgănești-Olt a fost depistat un tânăr, de 21 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat.

În aceeași zi, pe raza comunei Obârșia a fost depistat un bărbat, de 68 de ani,  din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda, de asemenea, permis de conducere. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,73 mg/ L alcool pur în aerul expirat. În acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În minivacanța de 1 Mai, pentru abaterile de la normele contravenţionale poliţiştii olteni au aplicat 1.103 sancţiuni, în valoare totală de 362.265 de lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, cele mai multe sancțiuni, adică 1.033 de pedepse, au vizat încălcări ale normelor legale privind circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here