IGPR: Șeful Poliției Ialomița și alți opt angajați din conducerea instituției, propuși pentru sancționare după atacurile de la Sinești

Poliţia vine cu explicaţii în urma atacurilor de pe drumul european 85, în special in zona popasului Sineşti.  Mai multe nereguli privind modul în care au fost gestionate jafurile au ieșit la iveală în urma unui control făcut la IPJ Ialomița. 

Astfel, IGPR a anunțat luni că recomandă cercetarea prealabilă a șefului IPJ Ialomița și a altor opt persoane din conducerea poliției județene.

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public în perioada 3-5 mai, din dispoziția conducerii Poliției Române, la nivelul IPJ Ialomița s-a efectuat un control (…) care a vizta atât activitatea managerială cât și modul de întreprindere a sarcinilor și atribuțiilor specifice al polițiștilor din cadrul acestei unități de Poliție. Pentru perioada supusă evaluării, respectiv 1 ianuarie 2017 –  3 mai 2018, la nivelul IPJ Ialomița raportul de control a veidențial existența unor deficiențe la nivelul acestei unități de poliție în ceea ce privește activitatea managerială, inclusiv în ceea ce priveste documentele de planificare a muncii.

Ca o concluzie, din studiul documentelor de planificare, întocmite la nivelul IPJ Ialomița, a reieșit faptul că acestea nu au constituit un mecanism managerial eficace de coordonare și impulsionare a activităților structurilor din subordinea Inspectoratului de Poliție.

Cu toate că pe raza comunei Sinești au fost sesizate mai multe tentative de furt și furturi din autoturisme, nu au fost dispuse măsuri eficiente pentru identificarea cauzelor generatoare, prevenirea și combaterea acestor fapte, activitățile fiind efectuate în mod formal.

Deși majoritatea faptelor comise au avut ca mod de operare înțepatul anvelorpelor în vederea distragerii atenției și profitarea de neatenția pasagerilor și lăsarea neasigurată a portierelor, nu a fost analizată posibilitatea preluării anumitor dosare de structurile specilizate de investigații criminale din cauza IPJ Ialomița. De asemenea, nu au fost inițiate acțiuni prevetive cu efective mărite, gestionarea situației operative fiind realizată doar de polițiștii din localitate.

(…) În urma activităților de verificare, conducerea Poliției Române a dispus următoarele măsuri: înaintarea materialului conducerii MAI cu privire la inspectorul șef, cu privire la declanșarea măsurii cercetării prealabile a acestuia. De asemenea, declanșarea cercetării prealabile la nivelul IGPR față de opt polițiști din cadrul IPJ Ialomița”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

37 de şoferi au fost atacați la drumul mare, doar la Sineşti, în judeţul Ialomiţa, în ultimul an și jumătate, dintr-un total de 50 de furturi și tentative de furt înregistrate în întreaga țară.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here