Ce se întâmplă cu 5 milioane de pensii: Vești teribile pentru români

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, joi seară, modificări importante la Legea pensiilor.

Olguţa Vasilescu a precizat că 5 milioane de pensiii vor trebui recalculate, dar doar după ce o decizie politică va fi luată în acest sens.

“Probabil va fi din doi paşi: punctul de pensie care va creşte conform programului de guvernare aşa cum a crescut şi anul acesta la 1.000 de lei, iar a doua etapă – corecţii în legea pensiilor, dar este vorba de un termen mai îndelungat pentru că este vorba de cinci milioane de pensii care trebuie să fie recalculate. (…) Nu vom face publică această lege până când nu este gata şi nu vom avea toate calculele, dar şi girul politic. Vom redefini pensia. Vor fi pensionari cei care au vechime în muncă. Nu vor fi consideraţi pensionari cei cu pensia socială minim garantată””, a declarat, la România RV, Olguţa Vasilescu.

Cei din urmă vor avea o altă lege, a menţionat ministrul. “Ei nu vor fi amestecaţi cu ceilalţi pensionari care vor avea pensie în funcţie de contributivitate”, a explicat Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai spus, în acelaşi context, că acordul global este introdus în noua lege.
“Victor Ciorbea m-a rugat să luăm în calcul acest acord global. Cei care vin cu adeverinţe şi pot să dovedească acest acord global, bine. Pe restul nu îi putem crede pe cuvânt. Ne pare rău. Legea va fi aplicată în două trepte”, a mai precizat oficialul, potrivit cotidianul.ro.

Mai mult, ministrul a dat asigurări că nu va fi crescută vârsta de pensionare nici pentru femei, nici pentru bărbaţi.

“Rămâne la fel ca şi până acum. Cei care vor să rămână în sistem şi după vârsta de pensionare, pot rămâne, dar fără a cumula pensia cu salariul. Eu nu sunt de acord cu acea prevedere a legii care spune că ies la pensie oamenii din oraşele în care a existat poluare. Aşa ieşim la pensie cu toţii cu doi ani mai devreme”, a conchis Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul a anunţat recent că Legea pensiilor este finalizată. În prezent, actul normativ se află la Casa Naţională de Pensii, “care trebuie să facă nişte calcule preliminarii”, potrivit oficialului guvernamental.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here