O nouă lovitură pentru șefa DNA: Inspecția Judiciară, obligată să o ancheteze pe Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi va fi anchetată de Inspecția Judiciară după ce Curtea de Apel București a admis o cerere a omului de afaceri Sorin Strutinsky. Magistrații îi obligă astfel pe reprezentanții Inspecției să o ancheteze atât pe șefa DNA, cât și modul în care SRI s-a implicat în dosarul în care Strutinsky este judecat pentru fapte de corupţie, informează Mediafax. 

Sorin Strutinsky a depus anul trecut două sesizări la Inspecția Judiciară, în care susține că procurorul-șef al DNA ar fi intervenit în dosarul său și că a dispus echipe mixte DNA-SRI, care ar fi cooperat pentru a-l trimite în judecată.

„Dna Procuror Şef a dispus şi măsura ca rezultatele/informaţiile obţinute prin punerea în executare a măsurilor de supraveghere tehnică să fie puse nu doar la dispoziţia Procurorului de caz ci şi a celor două unităţi SRI pe care le instituie ca „beneficiari secundari”. Şi aceasta este tot o măsură procedurală/act procedural pentru că are efecte de dispoziţie asupra anchetei. Un act procedural profund ilegal, dispus de o persoană care, fără să aibă atribuţii în anchetă, intervine în dosar şi dispune măsuri restrictive de drepturi peste autoritatea Procurorului de caz. (…) Prin măsura implicării în anchetă a unităţilor SRI, dna LAURA CODRUŢA KOVESI a facilitat acestui serviciu la informaţii secrete de serviciu – dosarul fiind în faza de urmărire penală; Introducând (fără să aibă nici temeiul legal şi nici dreptul procedural să intervină în activitatea Procurorului de caz), ca participant la anchetă un serviciu secret căruia îi era interzisă expres această activitate, mi-a încălcat brutal dreptul la securitatea juridică, la apărare şi la viaţa privată. Atât eu (care nu aveam nici o calitate în dosar) cât şi persoanele din anturajul meu (şi ei fără vreo calitate în cauză) şi apărătorii aleşi fiind practic sub atenta, dar profund nelegala supraveghere a SRI”, se arată în prima sesizare depusă de Sorin Strutinsky la Inspecţia Judiciară.

În a doua sesizare, omul de afaceri îi cere lui Lucian Netejoru, inspectorul-şef al instituţiei, cercetarea Laurei Codruţa Kovesi, pentru că aceasta ar fi avut un comportament similar în altă cauză în care acesta este vizat.

Sorin Strutinsky a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită în dosarul în care fostul primar al Constanţei Radu Mazăre este, la rândul său judecat, luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese în formă continuată.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here