Unul dintre cei mai controversați miniștrii din Guvernul Dăncilă, în fața primei moțiuni de demitere

Senatul dezbate și votează luni moțiunea simplă prin care PNL și USR cer demisia ministrului Educației, Valentin Popa. 

Reprezentanții opoziției au inițiat această moțiune după ce ministrul Valentin Popa a decis să reducă drastic locurile de la cele mai prestigioase universități din țară, informează Mediafax.

“Învăţământul superior este creuzetul de formare a elitelor unei naţiuni şi trebuie să fie autonom şi liber de interese de partid, finanţat pe bază de performanţă şi merit, nu pe criterii de obedienţă politică. Ministerul Educaţiei trebuie să facă politici publice în interes general, nu să împartă locuri preferenţial ori să pedepsească şi să premieze universităţile după criterii politice. Universităţile trebuie să fie independente, să producă cercetări, idei şi cunoaştere pentru societate libere de constrângeri şi servituţi politice”, se arată în textul moțiunii.

În urma deciziei ministrului, spre deosebire de anul precedent, Universităţii Bucureşti i se suprimă 60 de locuri la licenţă, 335 de locuri la master şi 56 de locuri la doctorat. În schimb, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, încadrată de ARACIS la încredere limitată în 2013 şi 2015, primeşte cu 30 locuri mai mult ca anul trecut.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here