Slătineanul Cătălin Podoleanu, expoziție plastică de excepție la Bacău/ FOTO

Artistul plastic slătinean Cătălin Podoleanu a deschis, vineri, la Bacău, o expoziție plastică de excepție, cu sprijinul organizatoric al Uniunii Artiștilor Plastici – Filiala Bacău. 

Expoziția este găzduită de Galeria Nouă, situată la parterul complexului expozițional al Galeriilor “Frunzetti”.

La vernisaj au participat, printre alții, sculptorul băcăuan Gheorghe Zărnescu, pictorul Ion Mihalache și, de la Focșani, pictorița Gabriela Popa, membră a UAP Vrancea.

„A fost bucuria unui debut (este prima dată când expun la Bacău) și un cadru minunat în care am reușit să regăsesc vechi colegi din anii de studii de la Iași, să cunosc oamenii minunați din lumea artistică băcăuană și chiar să rememorez începuturile mele în tainele artei la clasa regretatului profesor Voicu Alexandrescu de la Școală Populară de Artă din Bacău.

Organizarea expoziției a fost posibilă cu sprijinul și colaborarea unor oameni extraordinari: Dionis Pușcuță – directorul Muzeului de Artă din Bacău și Carmen Poenaru – președinte al filialei UAP Bacău.

Cu gândul că un alt eveniment îmi va da ocazia să mai expun în galeriile băcăuane, mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la vernisaj și au avut bucuria de a fi alături de mine!”, mărturisea artistul slătinean după vernisaj.

După zeci de ani de pauză în privința expozițiilor personale, munca serioasă în atelier a început să dea roade în ultimii ani, când Cătălin Podoleanu a izbucnit în lumea artelor plastice cu expoziții, de grup sau personale.

Refuzând, încă de la începuturile sale artistice, genurile clasice ale picturii, el continuă să caute soluții abstracte ale unui discurs cu originalitate în știința implicită a culorii, a îmbinării nuanțelor în cheie subtilă.

Fără să pună accent pe spectacularul extern, crează, totuși, un spectacol al reprezentărilor inteligente, al unei geometrii care poate însemna orice – lucru care îi asigură universalitatea la care aspiră tot artistul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here