Legea pensiilor aruncă totul în aer: 4,6 milioane de români, direct afectați! Vezi dacă mai primești banii…

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a dat informații suplimentare despre ce va conține mult așteptata Lege a pensiilor.

Dacă până acum se făceau simulări pe trei variante posibile ale Legii pensiilor, se pare că ar fi rămas în discuție doar o singură formă a mult așteptatei Legi, care va presupune, din start, recalcularea tuturor pensiilor.

„Am luat acele dosare pe care le-am avut în instanță și acolo am văzut unde am greșit. Vestea bună e ca la toți pensionarii se va face recalcularea!”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul a reamintit că de la 1 iulie, punctul de pensie va crește la 1.100 de lei, de la 1.000 cât este acum.

„Vom avea pensia minim garantată 640 de lei, sigur, crește și pensia minimă”, a mai afirmat Vasilescu, scrie Evz.ro.

Aceasta a precizat și că de la 1 ianuarie anul curent „au crescut prestațiile persoanelor cu handicap, mai este încă o creștere de la data de 1 iulie, deci exact cum am promis în programul de guvernare și exact cum s-a întâmplat și anul trecut, când știți foarte bine că am avut creșteri de pensii așa cum am promis, se va întâmpla și anul acesta”.

Viitoarea Lege a pensiilor va cuprinde și o măsură menită să îi descurajeze pe cei care ar dori să iasă din activitate înainte de termen, fără să fi acumulat stagiul minim de cotizare pus adăugirea cerută de stat, fiind vorba de cei care vor pensie anticipată parțială, transmite Romania TV.

Totodată, viitoare lege prevede că cei care s-au pensionat anticipat parțial (cu penalizare) urmează să rămână tot restul vieții cu pensie diminuată.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here