Revoltă la Londra. Erdogan, primit de regină și premier, în timp ce zeci de oameni protestau, fluturând pancarte cu mesajul ”terorist”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a efectuat o vizită de trei zile în Marea Britanie, unde a avut parte de toate onorurile, a fost primit de premierul Theresa May şi regina Elisabeta a II-a. 

Întâlnirea dintre Erdogan şi regină a avut loc în ”Camera 1844“ a Palatului Buckingham, unde suverana îşi primeşte invitaţii de marcă. El a fost însoțit de soția sa, Emine.

A existat și un punct de divergență. May susține că i-a vorbit lui Erdogan despre necesitatea respectării ”valorilor democratice şi angajamentelor în privinţa drepturilor omului“. În schimb, liderul de la Ankara i-a solicitat să extrădeze orice persoană legată de PKK, organizaţie pe care o consideră teroristă. Premierul britanic i-a spus atunci că Marea Britanie acționează doar ”atunci când are dovezi cu privire la o activitate teroristă“.

Discuţiile au fost dominate de reînnoirea parteneriatelor economice, în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, precizează EFE.

Însă președintele turc nu a fost bine primit de toată lumea. Zeci de persoane au protestat în apropierea guvernului britanic, la apelul organizaţiei Reporteri fără frontiere. Potrivit RSF, peste 100 de jurnalişti au fost arestaţi, 140 de insituţii de presă închise şi cel puţin 889 de legitimaţii de presă anulate în Turcia, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Manifestanţi prokurzi au manifestat și ei fluturând pancarte cu chipul lui Erdogan şi cuvântul „terorist“ scris în engleză.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here