Bilanţul operaţiunii „Ziua Z”: DIICOT a reţinut 56 de persoane. Interlopul Ghenosu, de negăsit

Procurorii DIICOT au demarat miercuri operaţiunea „Ziua Z” în care au efectuat sute de percheziţii în aproape toată ţară în numeroase dosare de crimă organizată. 56 de oameni reţinuţi şi 11 puşi sub control judiciar este primul bilanţ al operaţiunii procurorilor anti-mafie.

Din păcate, procurorii au avut parte şi de un eşec. Unul dintre cei mai temuţi interlopi vizaţi în cadrul operaţiunii, Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, a scăpat. Acesta, cunoscut pentru scandalurile extrem de violente în care a fost implicat în Târgovişte, plecase de acasă înainte ca mascaţii să descindă.

„Lucrurile sunt în derulare în acest moment, vă pot spune că nu s-a încheiat acțiunea, este în derulare, inclusiv audierile sunt în curs și am mare încredere în colegii mei că-și vor face datoria până la capăt în cursul acestei zile”, a comentat, miercuri după-amiază, șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță.

„Perchezițiile au decurs foarte bine în principiu. În marea lor majoritate nu au fost erori sub nicio formă, nu am intrat în nicio altă locuinţă, cum s-a mai întâmplat de foarte multe ori… Erorile sunt omeneşti, se pot întâmpla, mai ales în cazul în care ai 240 de percheziţii în aceeaşi zi, în toată ţara. Am ridicat exact persoanele pe care ne aşteptam să le găsim. Din păcate, există o singură problemă, undeva la Dâmboviţa, cu un lider de clan interlop. Dar cu siguranţă vom face un „debriefing” şi vom constata care a fost cauza acestei scăpări”, a afirmat şi şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, pentru Digi24.

Procurorii din cadrul DIICOT au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un  număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here