Băsescu: Orban a vrut să fie slugă pentru Iohannis, ca să ajungă premier. De parcă ar avea cineva încredere să îi dea unuia ca Sică Mandolină guvernarea…

Traian Băsescu a declarat că Ludovic Orban a depus plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă, pentru că voia să fie slugă la Klaus Iohannis, în speranța că-l va pune la un moment dat premier. Demersul liderului PNL, însă, nu va avea niciun efect, deoarece șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, ”pare să aibă capul mai mare” decât Kovesi și nu se va preta la astfel de jocuri, iar președintele Klaus Iohannis nu va acționa nici el, pentru a nu se comrpomite.

”Văd prostia afișată pe toți pereții politici. Înainte să îi faci o plângere penală primului ministru, trebuie să te uiți în Constituție, măcar puțin. Nu e ca atunci când Sică Mandolină cântă după ureche.

Să nu mai vorbim de faptul că am intrat într-o zonă propagandistică, luând în seamă plângerea făcută slugarnic de președintele PNL, deși în mod clar nu poate avea efect. El a vrut să fie slugă pentru Iohannis dacă s-a declarat premier, ca și cum cineva ar avea încredere să îi dea unuia ca Sică Mandolină guvernarea.

El nu poate cere urmărirea penală. Putea să facă cel mult o seziare. Am convingerea că președintele nu va intra într-un asemenea joc. S-ar compromite”, a precizat Băsescu, la RTV, potrivit dcnews.ro.

Fostul președinte a mai declarat că o eventuală încercare a PSD de a-l suspenda pe Iohannis ar fi o greșeală la fel de mare.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here