Schimbare bruscă a vremii, începând de luni

Vremea se încălzește brusc începând de luni, temperaturile vor fi peste mediile normale ale acestei perioade, iar joi ajungem la 30 de grade Celsius.

Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice acestei perioade în majoritatea regiunilor, iar în jumatatea vestica a ţarii, vremea va fi în general instabila.

Vremea rămâne instabilă: vor fi averse, însoţite de descarcari electrice în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei şi a Transilvaniei, precum şi în zonele montane.

Astfel de manifestari vor fi mai frecvente şi mai intense dupa-amiaza. Izolat, vor fi cantitaţi de apa mai însemnate şi condiţii de grindina.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitaţii atmosferice se vor semnala doar pe spaţii restrânse, cu precadere în Muntenia. Vântul va avea unele intensificari pe crestele montane, în special, ale Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului, dar de scurta durata şi în timpul averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 de grade.

În Capitala, vremea va fi în general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. La amiaza termometrele vor indica in jur de 25 de grade.

Munte

La munte, vor fi înnorari temporar accentuate, averse şi descarcari electrice, în Carpaţii Occidentali, jumatatea vestica a Carpaţilor Meridionali şi pe arii mai restrânse în restul zonei montane. Astfel de manifestari vor fi mai frecvente şi mai intense dupa-amiaza şi seara. Izolat, vor fi cantitaţi de apa mai însemnate şi condiţii de grindina. Vântul va avea unele intensificari pe creste, cu viteze mai mari în Munţii Banatului şi vestul Carpatilor Meridionali. Regimul termic va fi comparabil cu cel de ieri.

Mare

La mare, vremea va fi predominant frumoasa şi normala termic. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 22 de grade, iar temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 18 şi 20 de grade.

Vremea pe 2 zile

Marți, vremea se va încalzi uşor în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în est şi sud-est, iar manifestari specifice instabilitaţii atmosferice, respectiv înnorari temporar accentuate, averse şi descarcari electrice si vant îşi vor face apariţia cu precadere dupa-amiaza, local în vestul şi nord-vestul ţarii, precum şi în zonele montane şi izolat în sud-vest şi centru. Izolat, vor fi condiţii de grindina. Vântul va avea intensificari pe crestele Carpaţilor Meridionali şi în sudul Banatului, iar trecator şi la cote mai reduse în Oltenia. Dimineaţa, în zonele joase de relief, vor fi condiţii de ceaţa.

În Bucuresti, vremea va fi în general frumoasa şi se va încalzi uşor. 10…12 grade dimineata si 26…27 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil spre mai mult senin.

Miercuri, vremea va continua sa se încalzeasca uşor în toate regiunile. În vestul şi nord-vestul ţarii, precum şi în zonele montane, mai ales dupa-amiaza, vor fi înnorari temporar accentuate şi local averse, însoţite de descarcari electrice. Izolat, vor fi condiţii de grindina şi de cantitaţi de apa mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va avea intensificari pe crestele Carpaţilor Meridionali, trecator în sudul Banatului, iar de scurta durata şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 29 de grade.

În Bucuresti, vremea va fi frumoasa şi va continua sa se încalzeasca uşor. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineata, 11…13 grade si la amiaza, in jur de 28 de grade.

De joi trecem la 30 de grade Celsius!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here