ALRO, profit net de 125 de milioane de lei în primul trimestru al anului

Grupul ALRO a înregistrat, în primul trimestru al anului în curs, un profit net de 125 de milioane de lei, superior celui din aceeași perioadă a anului trecut, când profitul net a fost de 90 de milioane de lei.

Cifra de afaceri a Grupului a crescut, și ea, în primele trei luni din 2018 la 749 milioane de lei, mai mare ca în trimestrul I 2017, când valoarea cifrei de afaceri a fost de 681 milioane de lei.

„În primul trimestru al anului 2018 am continuat să punem în aplicare un program puternic de investiții menit să optimizeze calitatea producției și a produselor, reducând în același timp consumurile”a declarat Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al ALRO.

„Îmbunătățirea semnificativă a prețului aluminiului a avut un impact pozitiv asupra rezultatelor noastre financiare, însă trebuie să continuăm să luăm toate măsurile necesare pentru a menține Grupul cât mai eficient posibil. Aceasta strategie ne-a ajutat atunci când cotația LME a înregistrat scăderi majore și aduce, de asemenea valoare adăugată semnificativă pentru toți acționarii noștri de fiecare dată când prețurile pieței cresc”, a mai spus el.

În primul trimestru al anului 2018, piața internațională a aluminiului a continuat tendința înregistrată în a doua jumătate a anului 2017, cotația și cererea de aluminiu crescând semnificativ, cotația medie LME fiind de 2.159 USD/tonă, față de 1.851 USD/tonă în trimestru I 2017.

Grupul ALRO a continuat să se axeze pe furnizarea de produse cu valoare adăugată mare și foarte mare, atât în ​​segmentele de aluminiu primar, cât și în cele de aluminiu procesat. Ca urmare a unei piețe a aluminiului în revenire, vânzările totale au atins nivelul de 749 de milioane de lei (198 milioane de dolari) în trimestrul I 2018, comparativ cu 681 milioane de lei (180 de milioane de dolari), în trimestrul I 2017.

„Grupul și-a continuat strategia de dezvoltare pe termen lung, investind în T1 2018 aproximativ 41 milioane de lei în noi tehnologii și procese menite să crească eficiența totală. Astfel, Grupul s-a axat pe proiecte de cercetare pentru aplicații industriale de înaltă calificare, pe îmbunătățirea tehnologiei de hidroxid de aluminiu, proiect co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și pe înlocuirea unor echipamentele existente pentru a susține nivelul producției bugetate”, se arată într-un comunicat al Grupului.

Strategia de dezvoltare implementată la nivelul Grupului s-a dovedit a fi de succes, toate companiile din Grupul ALRO înregistrând profituri anul trecut. La 27 aprilie 2018, ALRO și-a informat acționarii și investitorii privind distribuirea dividendelor pentru exercițiul financiar 2017, când a fost aprobat un dividend brut în valoare de 0,53523 RON/acțiune în beneficiul acționarilor ALRO.

Aceste rezultate financiare sunt disponibile într-un document separat pe site-ul web al companiei, Categoria Relații cu Investitorii, Secțiunea Raportări Financiare: http://www.alro.ro/en/reports.

Cifrele pentru Grupul ALRO incluse în acest comunicat de presă sunt raportate în conformitate cu Standardul Internațional de Contabilitate 34 Raportări financiare interimare, așa cum a fost adoptat de Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here