Nu se dau bătuți: Campaniile caritabile ale elevilor din Slatina continuă pentru salvarea Ioanei

Elevii de la mai multe unități de învățământ din Slatina continuă seria campaniilor caritabile prin care speră să strângă suma de bani de care Ioana, bolnavă de cancer pulmonar, are nevoie pentru tratament în străinătate – singura șansă a femeii să înfrângă moartea. Dacă adulții le-ar urma exemplu și ar dona sume de bani pentru Ioana, fiecare după sufletul și buzunarul său, femeia ar putea avea șanse să rămână în viață – spune tinerii.

Astfel, luni, 29 mai, Colegiul Național „Ion Minulescu” va găzdui un meci de fotbal între elevii acestui liceu și cei ai Colegiului Național „Radu Greceanu”. Competiția va începe la ora 18.00.

Marți, 30 mai, începând cu ora 14.00, echipa de volei feminin a CN „Radu Greceanu” va întâlni, pe teren propriu, echipa de băieți a Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu”.

Seria competițiilor va continua miercuri, 31 mai, de la ora 17.30, la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, unde echipa de baschet a instituției-gazdă va întâlni echipa CN „Radu Greceanu”.

Un bilet la aceste competiții costă cinci lei.

Până la competițiile sportive, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina va fi organizat, de elevii Colegiului Național Vocațional „Nicolae Titulescu”, un spectacol umanitar intitulat „Ioana luptă cu cancerul”. Spectacolul este programat pentru marți, 22 mai, începând cu ora 18.00, iar prețul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Prima inițiativă pentru Ioana a fost pornită de elevii de la „Radu Greceanu”, care au inițiat o campanie de strângere de fonduri din clasă în clasă.

•••

Ioana a aflat în timp ce era în spital pentru o pneumonie că, de fapt, are cancer pulmonar și că boala este avansată.

Singura ei șansă este de salvare este în Austria, unde o clinică medicală practică ședințe de imunoterapie, o metodă de tratare a cancerului care nu se practică la noi, pentru că este prea scumpă.

O astfel de ședință costâ în jur de 10.000 de euro, iar Ioana are nevoie de cel puțin 15 ședințe.

Așa că ea are nevoie de 150 000 de euro pentru a beneficia de tratamentul care ar putea să o scape de moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here