Tăriceanu, despre criticile de la Bruxelles privind justiţia: În România când apare raportul Comisiei Europene e ca şi când ar fi coborât Dumnezeu pe Pământ

Preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a reacţionat extrem de dur, miercuri, după criticile aduse de Comisia Europeană, în special în domeniul justiţiei.

“În România, când apare raportul Comisiei Europene e ca şi când ar fi coborât Dumnezeu pe Pământ”, a comentat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

El a reluat, cu această ocazie, şi tema abuzurilor din justiţie, despre care oficialii de la Bruxelles nu vorbesc.

“În acest timp, în România s-a dezvoltat o cangrenă, un putregai uriaş în domeniul justiţiei şi mă refer la protocoalele dintre serviciile secrete şi diverse instituţii ale statului. (…) Niciun raport MCV nu vorbea de abuzurile din justiţie şi cu toate astea noi le-am descoperit singuri. Am atras atenţia asupra abuzurilor din justiţie fără ajutorul nimănui”, a mai declarat şeful Senatului.

Acesta a subliniat că nu avem nevoie de “îndrumările UE”, deoarece societatea românească în ansamblul ei este capabilă sa îşi rezolve problemele fără să fie nevoie de aceste îndrumări.

Replica preşedintelui Senatului vine după ce Comisia Europeană a atras atenția, miercuri, în recomandările specifice de țară pe 2018, asupra schimbărilor legislative în domeniul Justiției care au loc în România. Documentul Executivului comunitar tratează problema afectării independenței Justiției, corupția din aparatul bugetar și suspiciunile de fraudă din licitațiile publice.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here