UPDATE: 9 români au MURIT în accidentul din Ungaria/ Imagini cu impact emoțional

Sursa foto: b1.ro

UPDATE: MAE a anunţat că numărul românilor care au murit în accidentul rutier ce a avut loc marţi în apropiere de Budapesta este de 9. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei.

„Conform ultimelor informații obținute de echipa consulară mobilă prezentă la fața locului, în urma operațiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetățenie română, existând indicii că și restul victimelor ar fi cetățeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfășurare și se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului.

Trupurile neînsuflețite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei și a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităților române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgență, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului”, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat de presă.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a confirmat că microbuzul era înmatriculat în județul Mureș și că toate cele șapte persoane care au decedat erau cetăţeni români.

Presa maghiară vorbeşte despre faptul că microbuzul era atât de distrus în urma accidentului, încât pompierii au fost nevoiţi să taie caroseria ca să-i poată scoate pe pasageri din interior, scrie digi24.ro.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei locale 16:30 (17:30 ora României).

Șapte persoane care se aflau într-un microbuz înmatriculat în România au murit, marți,  lângă Budapesta, într-un grav accident rutier, a anunţat Ministerul Afacerilor de Externe (MAE).

Potrivit sursei citate, microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens.

„Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistență consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea orașului  Budapesta,  Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea victimelor.
Conform datelor preliminare obținute de reprezentanții misiunii diplomatice, în urma accidentului, șapte persoane, pasageri ai microbuzului, și-au pierdut viața.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgență, si se află la fața locului accidentului pentru a acorda asistență consulară.
Ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 și 0036-384-83-94 și 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12”, se arată într-un comunicat al MAE.

(Sursa foto: police.hu)

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here