Percheziții în Olt, Argeș și Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de jumătate de milion de lei

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș și Vâlcea, au efectuat, joi, 3 percheziții la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În Olt, perchezitiile au avut loc în Potcoava, iar în Argeș și Vâlcea, la Costesti si Dragasani.

În fapt, administratorii unei firme din județul Olt, sunt bănuiți că, nu ar fi înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale de achiziții și livrări materiale de construcții către diverse firme, cu scopul de a diminua obligațiile de plată către bugetul de stat, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi în valoare de 500.000 de lei. În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente de evidență contabilă, unități de calcul și alte înscrisuri.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale, a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

La acțiune au participat 14 polițiști de la inspectoratele de poliție județene menționate. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here