Proiect Pirelli: Bibliotecă în curtea Spitalului Județean Slatina, pentru pacienți

De curând, în curtea Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost amenajată o bibliotecă pentru pacienți și pentru aparținători. Aceștia pot împrumuta volume de beletristică, dar și cărți de specialitate. Nu lipsesc culegerile școlare pentru copiii care pot și vor să lucreze suplimentar în spital.

Biblioteca, amenajată în fostul spațiu de pază din fața pavilionului central al spitalului, a fost dotată cu circa 250 de cărți donate de salariații Pirelli Tyres România, căruia îi și aparține acest proiect, și a fost inaugurată joi, 24 mai, în prezența managerului spitalului, Cătălin Rotea, și a directorului Pirell Tyres România, Wolfgang Meier.

Cititorii care vor să împrumute cărți nu va trebui să le ceară unei persoane anume și nici să semneze pentru ele, așa cum este procedura într-o bibliotecă oficială, ci se pot servi singuri, cu condiția să returneze volumele. Inițiatorii proiectului spun că, dacă în anumite cazuri, cititorii nu vor returna volumele împrumutate, fondul de carte nu va scădea, pentru că biblioteca va fi alimentată cu noi cărți.

„Ideea este ca pacienții noștri să îşi petreacă mai uşor timpul pe care, oricum, nu îl petrec de bunăvoie în spital, ci din cauza unor suferinţe”, spune managerul Cătălin Rotea. Acesta îi invită pe slătinenii cărora le prisosesc cărțile să doneze spitalului volumele de care se pot dispensa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here