Polițiștii din Olt au dat cu barda: Au picat „secerați” șoferi, pietoni, bicicliști/ Ce au pățit cu toții

Peste 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, în ultimele patru zile, de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt. Totodată, au fost reținute 46 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Olt au organizat, în perioada 25-28 mai, acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice.

Oamenii legii au acționat pentru combaterea indisciplinei manifestată de pietoni și bicicliști, depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, precum și pentru depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii. Totodată, acțiunile au vizat și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză și regulile privind depășirea.

S-a urmărit și creșterea vizibilității poliției rutiere, prin prezenţa activă a ofițerilor și agenților de poliție pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat, a reliefat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 612 de sancțiuni contravenționale, dintre care 285 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 114 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, trei pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 196 pentru alte abateri. De asemenea, au fost sancționați opt pietoni, un căruțaș și cinci bicicliști.

„Polițiștii au constatat 8 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 6 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și 2 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Totodată, au fost reținute 46 de permise de conducere, dintre care șapte pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 11 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h, 14 pentru nerespectarea manevrei de depășire, șase pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept, două pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric, trei pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care aveau acest drept, două pentru nerespectarea obligațiilor impuse la trecerea la nivel cu calea ferată și unul pentru alte abateri.

În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here