Trei bărbați, plasați sub control judiciar după perchezițiile polițiștilor din Olt

Trei bărbați din comuna Rotunda au fost plasați sub control judiciar după perchezițiile pe care polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice Olt le-au efectuat, marți de dimineață, în această localitate.

Este vorba de trei bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 47 de ani împotriva cărora, după ce au fost audiați, procurorii au luat măsura preventivă a controlului judiciar.

„În urma audierilor efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, trei bărbați cu vârste cuprinse între 37 și 43 de ani, toți din localitatea Rotunda, au fost plasați sub control judiciar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Polițistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat, marți dimineață, 13 percheziții domiciliare în comuna Rotunda.

Perchezițiile s-au desfășurat la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, prevăzută de Codul Fiscal”, a precizat Alexandra Dicu.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate peste 145 de kilograme de tutun mărunțit, patru instalații artizanale de mărunțit tutunul și aproximativ 3.000 de euro.

12 persoane au fost audiate, dintre care trei au fost plasate sub control judiciar.

La acțiune au participat 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here