S-a dat startul celei de-a XX-a ediții a Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc”/FOTO

Cea de-a XX-a ediție a Concursului Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” a debutat, miercuri, la Slatina, cu un periplu al copiilor dansatori sosiți din toate zonele țării, dar și de peste granițele României, pe la principalele instituții publice care susțin, an de an, această manifestare. Artiștii au fost bine primiți de reprezentanții autorităților locale, în fața cărora au avut loc scurte demonstrații de dansuri populare.

Mai întâi, dansatorii au poposit în curtea Inspectoratului Școlar Județean Olt, unde conducerea și inspectorii școlari s-au bucurat de măiestria acestora. Bătăile picioarelor au răsunat, apoi, pe platoul din fața Primăriei Slatina, în prezența primarului Emil Moț și a celor doi viceprimari, Claudiu Stăncioiu și Gigi Vîlceleanu, care s-au și prins în horă.

Artiștii și-au arătat măiestria și în fața Consiliului Județean Olt, unde au fost aplaudați de președintele instituției, Marius Oprescu, de vicepreședintele Virgil Delureanu și de mai mulți funcționari ai CJ.

„Ediția din acest an este cu atât mai importantă, cu cât aniversăm 20 de ani de căluș la Slatina, dar și pentru că avem 100 de ani de la Marea Unire. Cu toții suntem bucuroși să vedem atâția copii și tineri care, cu pasiune, duc mai departe dansul popular românesc”, a spus Marius Oprescu.

Deschiderea propriu-zisă a manifestării a avut loc însă miercuri seara, de la ora 19.00, pe esplanada din centrul Slatinei, unde copiii au prezentat o coregrafie cu jocuri din toate zonele ţării, sub sloganul „Când se joacă româneşte, România întinereşte”, marcând astfel Centenarul Marii Uniri.

La Concursul Naţional pentru Copii „Căluşul Românesc” participă, anul acesta, peste 2.000 de copii și tineri din zeci de județe ale țării, dar și din alte țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here