Olt: Consilierul județean Marian Radu (PNL), COLABORATOR al Securității

Consilierul județean PNL de Olt Marian Radu, fost primar, în două mandate, al comunei Dobrețu, ar fi fost colaborator al Securității comuniste. Cel puțin așa susține Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), în raportul de activitate pe 2017.

Cazul lui Marian Radu a fost trimis în instanța de judecată, ca magistrații să constate calitatea acestuia de colaborator al Securității. Iar prima instanță sesizată, Curtea de Apel București, s-a pronunțat: actualul consilier județean a fost colaborator al Securității.

Soluția instanței nu este însă definitivă, dând dreptul pârâtului să facă recurs.

„Admite cererea. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în Hotarârea 1639/2018.

Potrivit ultimei declarații de avere postată pe site-ul Consiliului Județean Olt, Marian Radu și soția sa dețin cinci terenuri de diferite categorii pe raza comunei Dobrețu, două case și două spații comerciale. În declarația sa de avere mai este trecut un autoturism Dacia 1310.

CNSAS a solicitat, anul trecut, în instanță, constatarea calității de lucrător/colaborator al Securității și pentru alți doi aleși din Olt: Romeo Badea, consilier local la Bobicești, și Constantin Rădulescu, membru al Consiliului Local Bălteni. În cazul lor, însă, instanța nu s-a pronunțat încă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here