Proiect în Senat: O nouă ZI LIBERĂ pentru români/ Ce motiv stă la baza proiectului

Parlamentarii vor să le dea românilor încă o zi liberă. Un proiect de lege inițiat de mai mulți aleși prevede ca și Înălțarea Domnului, care se sărbătorește la 40 de zile după Paşte, să devină zi nelucrătoare.

Proiectul de modificare a Codului Muncii a fost depus la Senat la finalul lunii mai şi prevede completarea articolului 139 din Codul Muncii, care se referă la “Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza”.

Astfel, pe lângă 1 si 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Pastelui, prima si a doua zi de Paști, 1 mai, 1 iunie, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Intâi chemat, Ocrotitorul Romaniei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Crăciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora, să fie introdusă şi “Înălţarea Domnului, la 40 de zile de la Înviere”.

Sărbătoarea Înălţarea Domnului cade întotdeauna în ziua de joi şi este posibil ca Guvernul să declare și ziua de vineri liberă, așa cum se întâmplă de regulă la toate sărbătorile care cad în penultima zi lucrătoare a săptămânii.

Parlamentarii spun că este nevoie de mai multe zile libere pentru români, căci suntem pe ultimele locuri în Europa la zile libere. În România sunt în prezent 12 zile libere, potrivit Codului muncii.

În acest an, Înălțarea Domnului a picat în ziua de 17 mai.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here