Imagini DRAMATICE de la salvarea bărbatului peste care s-a surpat un mal de pământ/FOTO+VIDEO

OLT-ALERT a primit imagini de la intervenția de marți seară pompierilor pentru salvarea bărbatului din Bobicești, peste care s-a surpat un mal de pământ în timp ce omul lucra la extinderea sistemului de canalizare al localității.

Imaginile îi prezintă pe pompierii din Slatina și Balș în timp ce reușesc să îl extragă la timp pe muncitor de sub malul de pământ.

Imediat ce a fost scos din canal, omul a fost transportat la spital de o ambulanță.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza poziției în care bărbatul se afla și a spațiului foarte îngust.

Pacientul, în vârstă de 42 de ani, prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare și la nivel lombar și a fost transportat la UPU Slatina.

La spital a ajuns și mama bărbatului, cu atac de panică.

Echipaje din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina au intervenit în această seară, în comuna Bobicești, pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ, pe timpul executării unor lucrări de extindere a canalizării din localitate.

La locul intervenției s-au deplasat o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și autocamionul cu containerul de căutare-salvare.

În sprijinul pompierilor a venit și un echipaj cu medic la Serviciul de Ambulanță Olt.

„La sosirea primelor echipaje, bărbatul era acoperit de pământ până în zona pieptului, dar era conștient și cooperant. Echipajele de pompieri, cu sprijinul cetățenilor, au acționat pentru extragerea bărbatului, concomitent cu lucrările de asigurare a malurilor șanțului în care acesta se afla. Cu ajutorul echipamentelor și accesoriilor din dotarea autospecialelor, salvatorii au reușit să îl extragă pe bărbat și să îl predea echipajelor medicale. Pe tot parcursul intervenției victima a fost conștientă și a cooperant cu echipele de intervenție. Pacientul, în vârstă de 42 de ani, din localitatea Bobicești, prezenta traumatisme la nivelul membrelor inferioare și la nivel lombar și a fost transportat la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultatea, din cauza poziției în care bărbatul se afla și a spațiului foarte îngust, a mai precizat purtătorul de cuvânt al pompierilor.

La spital a ajuns și mama bărbatului. Ea a fost transportată de un echipaj SMURD la Centrul de Primiri Urgențe Balș, cu atac de panică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here