Deputatul Dan Ciocan: „Susținem modificarea legii care reglementează munca ocazională”

Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților a dezbătut, recent, un proiect de lege pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Mai exact, este vorba despre modificarea articolului 4, alin.(4), din această lege, astfel încât zilierii care lucrează în anumite domenii să poată presta muncă peste pragul de 90 de zile cumulate într-un an calendaristic, limită prevăzută în prezent de lege.

„Am avut în dezbatere acest proiect de lege și am dat un raport pentru punerea în dezbaterii în plenul camerei Deputaților a acestei modificări care este foarte importantă, deoarece în unele domenii este nevoie de zilieri pe perioade mai lungi decât prevede acum legea care reglementează acest domeniu. Vorbim de domenii precum cel al silviculturii, al agriculturii etc”, a declarat secretarul Comisiei pentru agricultură, deputatul Dan Ciocan.

Proiectul de lege prevede că „nici un zilier nu poate presta activități pentru același beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, cu excepția zilierilor care prestează activități în domeniul silviculturii și agriculturii, creșterii animalelor în regim extensiv prin pășunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum și activități sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităților acreditate; în cazul acestora, perioada nu poate depăși 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic”, se arată în proiectul de lege.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Senat în data de 14 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here