Viceprim-ministrul Paul Stănescu a participat la inaugurarea sălii de sport din Voluntari

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat miercuri, 6 iunie, la inaugurarea sălii de sport ”Gabriela Szabo” din orașul Voluntari, județul Ilfov.

Proiectul inițial, demarat de autoritatea locală în anul 2011, a fost modificat și îmbunătățit de Compania Națională de Investiții (CNI), astfel încât actuala sală de sport are un caracter multifuncțional și dispune de 872 de locuri pe scaune în gradene fixe și 304 locuri în gradene mobile și poate găzdui atât competiții la nivel local cât și național sau internațional: atletism și sporturi de saltea (lupte, judo), baschet și volei. Finanțarea, cu o valoare totală de 24.793.000 lei cu TVA, a fost asigurată, în condițiile legii, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Din punct de vedere architectural au fost executate următoarele lucrări: finalizarea sistemului de colectare a apelor pluviale, finalizarea închiderii sălii de sport cu panouri, montarea de uși conform standardelor de siguranță, realizarea pistei pentru atletism, montarea unei pardoseli (omologate de FIFA, IHF, FIBA,BWF) din parchet pe terenul de sport. În prezent, sala de sport beneficiază de spații pentru vestiare, pentru sportivi, antrenori, arbitrii, spații de recuperare, cabinet medical. Intervenția CNI a presupus și realizarea de lucrări de instalații: sanitare, de canalizare, ventilație și încălzire, precum și executarea unui sistem de sonorizare și afișaj electronic.

”Mă bucur că putem oferi sportivilor, tinerilor și copiilor din Voluntari o astfel de oprotunitate, având în vedere faptul că am înțeles că aici se desfășoară o activitate sportivă susținută și diversificată, iar la nivelul întregului județ Ilfov nu exista nicio sală care să beneficieze de infrastructura necesară practicării disciplinelor sportive din categoria atletismului. Se creează astfel premisele diversificării mișcării sportive și de agrement la nivel local”, a precizat viceprim-ministrul Paul Stănescu, prezent la inaugurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here